top of page
Header Blond.png

DATE 23/11/2017     THEMA  RETAIL / HORECA     CONCEPT POP OF COLOUR

Conceptrestaurant BLOND Amsterdam

In samenwerking met twee andere interieur ontwerpers heb ik een pop-up BLOND concept store ontworpen voor een historisch pand in Haarlem. In dit ontwerp stond multifunctionaliteit en beleving centraal. Zo is er in dit ontwerp een concept store met workshop ruimte gecreëerd, een restaurant en een kantoor geplaatst. Voor dit ontwerp heb ik de horeca ontworpen. Dit is een fictief project.

visie & concept

Het merk Blond Amsterdam heeft een uitgesproken stijl met veel rijke kleuren. De neutrale basis van het interieur zal dienen als een podium voor de producten. Zodat de producten van Blond de ”POP of Colour zijn”
Voor de verlichting is er gebruik gemaakt van interactieve LED verlichting in diverse pasteltinten. De verlichting is een mooie vertaling van het concept POP of Colour. De accentkleuren komen voort uit de huisstijl van Blond. Zo ontstaat er een dialoog met het merk en het interieur.

ontwerp

Voor dit ontwerp heb ik mij mogen focussen op de horeca. De horeca is verspreid over 2 verdiepingen, de eerste en tweede verdieping. Op verdieping één vindt het dineren met Blond servies plaats. Er zijn er diverse zitplekken gecreëerd, zodat er voor iedereen een prettige plek is om te verblijven. Zo zijn er plekken gecreëerd aan de bar, lagere stoelen aan tafels en zitbanken. De bar
én de open keuken zijn tevens op deze verdieping te vinden.

De verschillende gebieden zijn aangegeven door middel van de vloer. De verkeerszone heeft een zwarte gietvloer, terwijl de eetzone bestaat uit grijze, zeshoekige houten tegeltjes en beton. De keuken en bar worden deels
afgeschermd door een raster van melkglas met een gouden belijning, hierdoor krijgt het restaurant een subtiel luxe tintje.

Op de tweede verdieping is een lounge area gecreëerd, hier kan heerlijk geborreld worden met een prachtig uitzicht vanaf de vide. Door de gekleurde raampartijen schijnt er een mooi kleurenspel naar binnen toe, als knipoog naar het concept. De materialen die gekozen zijn voor het ontwerp zijn fluwelen stoffen, baksteen en marmer look.
Deze drie creëren een balans tussen stoer, laagdrempelig en klassiek met luxe

Header Blond.png
bottom of page