top of page
Beeldverwachting.png

DATE 28/06/2018    THEMA  TUIN     CONCEPT AFRIKAANSE PICKNICK

Tuinontwerp achterhoeks erf

Achtertuin nieuw.png

 Een groot erf met meerdere schuren, kippen en een boomgaard, klinkt als de droom van ieder mens. Voor een gezin uit Klarenbeek heb ik voor hun tuin een ontwerp mogen maken waarbij er een georganiseerde chaos moest ontstaan met veel groen, kleur en gezelligheid. Deze tuin is tevens mijn eerste landschapsarchitectuur opdracht geweest, waarbij ik met een nieuwe blik heb mogen kijken naar het ontwerp vak.

Ligstenen.png

visie & concept

‘Shape of Nature’, voor dit ontwerp heb ik me laten inspireren door de vormen van de natuur. De grillige vormen tegenover zachte lijnen, de natuur zit vol contrasten en vormt toch altijd één geheel. De wensen en eisen van de opdrachtgevers hebben mij de juiste kant op gestuurd voor de indeling
van het erf, het concept heeft me de inspiratie gegeven voor de vormen, kleuren en beplanting in het ontwerp.

De opdrachtgevers, een getrouwd stel met twee kinderen, houden van de natuur en zien charmes in elk seizoen. Het is daarom ook belangrijk voor hen dat met elk seizoen de tuin in bloei is. Zij houdt van gezelligheid en een knusse sfeer, hij wilt een functionele tuin die er esthetisch uitziet.

Voortuin nieuw.png
Interieur-exterieur collage.png
Beeldverwachting.png

ontwerp

In het ontwerp zijn diverse plekken gecreëerd waar gezelligheid en samenzijn centraal staat. Naast deze plekken, zijn er ook wat rustigere plekken gecreëerd waar geborgenheid en privacy de belangrijkste eigenschappen zijn. Het is een multifunctionele tuin, waarbij elk uitzicht en elke plek anders is. Er is
genoeg te doen en te ontdekken: van de vlindertuin tot de vuurplek en van een rustig, intiem plekjeonder de wilgen tot een levendige en bruisende pergola.

De architectonische kenmerken van het huis komen terug in de bijgebouwen, om zo een eenheid tussen alle bouwwerken te creëren. Vanuit het huis zijn alle zichtlijnen aantrekkelijk. De voortuin is romantisch en uitnodigend en de achtertuin is levendig en avontuurlijk.

Treed binnen in deze tuin, waar gezelligheid, knusheid en de natuur voorop staat. waarbij je niet gauw bent uitgekeken en waar je optimaal kan genieten van je eigen ontdekkingstuin.

Paneelopzet website.jpg
bottom of page